MAKLUMAN : Kejohanan Ragbi 10 Sebelah Terbuka UPM

Pada 19 dan 20 November iaitu Sabtu dan Ahad yang lalu, UPM telah menganjurkan Kejohanan Ragbi 10 Sebelah Terbuka UPM. Ia di adakan di padang A berhampiran dengan Kolej Kedua.  Kejohanan ini melibatkan penyertaan sehingga 44 buah pasukan dari seluruh negara dan dibahagikan kepada dua kategori iaitu Kelab dan Bawah 21 Tahun. UPM telah menghantar sebanyak 6 buah pasukan iaitu Angels, Angels-SSTMI, Ex-Angels dan Kolej 13 untuk kategori Kelab dan pasukan Angels Jr dan Angels SSTMI Jr bagi kategori Bawah 21 Tahun.

Seperti dijangka, pasukan dari UPM telah memenangi kedua-dua kategori ini di mana Kejuaraan Kategori Bawah 21 Tahun telah dimenangi oleh Pasukan UPM Angels Jr apabila mengatasi satu lagi pasukan daripada UPM iaitu Angels-SSTMI Jr dengan keputusan 21-0. Kategori Kelab yang menjadi tumpuan dari awal mempertemukan pasukan UPM Angels dengan pasukan Bandaraya Dragons yang terkenal dengan larian dan kemahiran menghantar bola yang digeruni, selain mempunyai ahli pasukan yang dianggap ‘gergasi’ yang digelar dugro oleh pemain mereka sendiri. Perlawanan ini berakhir dengan keputusan seri dan UPM Angels menang menerusi ‘drop kick’.

Menurut salah seorang pemain daripada UPM yang mewakili pasukan UPM Angels Jr untuk posisi Scrum-half, Abdul Mu’iz Hassan Basri,  “Kejohanan kali ini melihatkan penambahan kemasukan pasukan yang lebih banyak berbanding edisi yang lepas, dan ia menjadikan kejohanan pada kali ini lebih menarik. Pasukan-pasukan daripada UPM yang dibarisi daripada campuran pemain baru dan pemain lama menjadikan setiap pasukan kami lebih berkualiti dengan adanya perkongsian pengalaman dan perancangan daripada setiap pemain yang berbeza bakat dan kemahiran yang tersendiri”.

This slideshow requires JavaScript.

 

Exco Pembangunan Insaniah dan Aktiviti Pelajar

MPP UPM 2011

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: