BERITA : TINDAKAN PANTAS SELESAIKAN MASALAH AIR DI UPM

SERDANG, 18 OGOS – Tindakan pantas Majlis Perwakilan Pelajar (MPP), Jemaah Pengetua Kolej kediaman dan pejabat Pembangunan dan Pengurusan Aset Universiti Putra Malaysia (UPM) dapat menyelesaikan masalah ketiadaan bekalan air yang dijangka berlaku selama dua hari.

Menurut En.Muhammad Syaharil, Jurutera Awam di pejabat Pembangunan UPM, “Masalah yang berlaku  ini berpunca daripada kecurian kabel penyambung di rumah pam UPM semalam”.

“Pasukan pembaik pulih telah berusaha untuk menyelesaikan masalah tersebut dan bekalan air pulih selepas jam 12 tengah malam dan boleh digunakan sepenuhnya pada awal pagi itu”.

Bagi meringankan beban pelajar, jabatan pembangunan telah menghubungi SYABAS untuk menghantar bekalan air bantuan ke UPM.

Kawasan yang paling terjejas dengan masalah ini adalah Kolej Serumpun yang terdiri daripada lima  buah kolej iaitu kolej 12, kolej 14, kolej 15, kolej 16 dan kolej Muhamad Rashid yang dihuni lebih daripada 3000 orang pelajar.

Saudari Siti Aisyah binti Abdul Razak, pelajar fakulti Pertanian berpendapat, “ tindakan pantas yang diambil ini dapat memudahkan para pelajar di setiap kolej kediaman”.

Tambah beliau lagi, “ saya sebenarnya tidak menyangka yang akan berlaku masalah ketiadaan air seperti ini kerana sebelum ini jika berlaku apa-apa perkara seperti ini pihak kolej akan menampal notis terlebih dahulu untuk memaklumkan kepada semua pelajar dan akan memberi peluang kepada pelajar untuk bersedia terlebih dahulu”.

Bagi saudari Nornadia Farina binti Ahmad Fuad pula, “ peristiwa ini satu pengalaman yang menarik dan memberi pengajaran kepada saya sebagai pelajar baharu di kolej ini”.

“ saya juga merasakan tindakan pantas yang diambil oleh pihak UPM patut di puji kerana dapat mengurangkan beban pelajar”.

Pejabat pembangunan dan pengurusan Aset UPM telah bersungguh-sungguh melakukan Kerja-kerja pembaikan bagi memberi kesenangan dan keselesaan kepada semua pelajar di UPM dan pembaik pulihan telah siap sepenuhnya tepat 12.00 tengah malam.

Dilaporkan oleh:
RAHMAWATI NURDIN (MPP UPM)

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: